Проверете го датумот на производство на парфеми и козметика

CheckFresh.com го чита датумот на производство од кодот на серијата.
Изберете бренд за да ги видите упатствата како да го пронајдете кодот за серија.

Декодер за сериски кодови Bath & Body Works, проверете го датумот на производство на козметика

Како да го најдам серискиот код за козметика или парфеми Bath & Body Works?

Cosmetics produced or distributed by L Brands:

7 or 8 character batch codes (first 4 characters are digits) (eg 2139C3A1, 2278N1A1), usually are printed or stamped on the bottom of the packaging.

Кој најчесто го проверува датумот на Bath & Body Works козметиката?

ЗемјаСподелетеБрој на употреби
🇺🇸 Соединети Држави31.18%2847
🇵🇭 Филипини20.84%1903
🇻🇳 Виетнам7.88%720
🇬🇺 Гуам7.36%672
🇲🇾 Малезија5.42%495
🇪🇬 Египет3.54%323
🇰🇷 Јужна Кореа2.23%204
🇹🇭 Тајланд1.96%179
🇨🇦 Канада1.92%175
🇮🇩 Индонезија1.36%124

Во кои години се проверуваше датумот на козметиката Bath & Body Works?

годинаРазликаБрој на употреби
2022-~9132

Колку време козметиката е свежа?

Рок на употреба на козметиката зависи од периодот по отворањето и датумот на производство.

Период по отворањето (PAO)Период по отворањето (PAO). Некои козметички производи треба да се користат во одреден временски период по отворањето поради оксидација и микробиолошки фактори. Нивната амбалажа има цртеж на отворена тегла, во неа има број кој го претставува бројот на месеци. Во овој пример, употребата е 6 месеци по отворањето.

Датум на производство. Неискористената козметика исто така ја губи свежината и станува сува. Според законите на ЕУ, производителот треба да го стави рокот на употреба само на козметиката чиј рок на траење е помал од 30 месеци. Најчестите периоди на соодветност за употреба од датумот на производство:

Парфеми со алкохол- околу 5 години
Козметика за нега на кожа- минимум 3 години
Козметика за шминка- од 3 години (маскара) до повеќе од 5 години (пудри)

Рок на траење може да варира во зависност од производителот.