Kontrolloni datën e prodhimit të parfumeve dhe kozmetikës

CheckFresh.com lexon datën e prodhimit nga kodi i grupit.
Zgjidhni një markë për të parë udhëzimet se si të gjeni kodin e grupit.

Dekoderi i kodit të grupit Oriflame, kontrolloni datën e prodhimit të kozmetikës

Si mund ta gjej kodin e grupit të kozmetikës ose parfumeve Oriflame?

Kozmetikë të prodhuara ose të shpërndara nga Oriflame Cosmetics Global S.A.:

Kodi i grupit Oriflame Cosmetics Global S.A.

EC1W1 EX0424 - Ky është kodi i saktë i lotit. Gjeni kodin në paketë që duket kështu.

SPF15 726451 12M 34510-1 - Ky nuk është shumë kod. Mos fut vlera që duken kështu.

Kodi i grupit Oriflame Cosmetics Global S.A.

CB0H4 EX0223 - Ky është kodi i saktë i lotit. Gjeni kodin në paketë që duket kështu.

726052 - Ky nuk është shumë kod. Mos fut vlera që duken kështu.

Kush e kontrollon më shpesh datën e kozmetikës Oriflame?

VendiShpërndajeNumri i perdorimeve
🇵🇱 Polonia15.67%2264
🇮🇷 Irani13.38%1932
🇷🇺 Rusia7.86%1136
🇹🇷 Turqia7.82%1130
🇷🇴 Rumania7.31%1056
🇮🇩 Indonezia4.56%659
🇮🇳 Indi3.65%527
🇧🇬 Bullgaria3.15%455
🇺🇸 Shtetet e Bashkuara2.76%399
🇺🇦 Ukrainë2.62%378

Në cilat vite është kontrolluar data e kozmetikës Oriflame?

VitiDiferencaNumri i perdorimeve
2024+13.08%~7100
2023+15.42%6279
2022-5440

Sa kohë kozmetika është e freskët?

Jetëgjatësia e kozmetikës varet nga periudha pas hapjes dhe data e prodhimit.

Periudha pas hapjes (PAO)Periudha pas hapjes (PAO). Disa produkte kozmetike duhet të përdoren brenda një periudhe të caktuar kohore pas hapjes për shkak të oksidimit dhe faktorëve mikrobiologjikë. Paketimi i tyre ka një vizatim të një kavanozi të hapur, brenda tij ka një numër që përfaqëson numrin e muajve. Në këtë shembull, është 6 muaj përdorimi pas hapjes.

Data e prodhimit. Kozmetikët e papërdorur gjithashtu humbasin freskinë e tyre dhe bëhen të thata. Sipas ligjit të BE-së, prodhuesi duhet të vendosë datën e skadencës vetëm në kozmetikë, jetëgjatësia e të cilave është më pak se 30 muaj. Periudhat më të zakonshme të përshtatshmërisë për përdorim nga data e prodhimit:

Parfume me alkool- rreth 5 vjet
Kozmetikë për kujdesin e lëkurës- minimalisht 3 vjet
Kozmetikë kozmetike- nga 3 vjet (bojë për vetulla) deri në më shumë se 5 vjet (pudra)

Afati i ruajtjes mund të ndryshojë në varësi të prodhuesit.