Проверете го датумот на производство на парфеми и козметика

CheckFresh.com го чита датумот на производство од кодот на серијата.
Изберете бренд за да ги видите упатствата како да го пронајдете кодот за серија.

Декодер за сериски кодови Oriflame, проверете го датумот на производство на козметика

Како да го најдам серискиот код за козметика или парфеми Oriflame?

Козметика произведена или дистрибуирана од Oriflame Cosmetics Global S.A.:

Сериски код на Oriflame Cosmetics Global S.A.

EC1W1 EX0424 - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

SPF15 726451 12M 34510-1 - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Сериски код на Oriflame Cosmetics Global S.A.

CB0H4 EX0223 - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

726052 - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Кој најчесто го проверува датумот на Oriflame козметиката?

ЗемјаСподелетеБрој на употреби
🇵🇱 Полска15.94%2458
🇮🇷 Иран13.30%2051
🇷🇺 Русија7.97%1229
🇹🇷 Турција7.66%1181
🇷🇴 Романија7.00%1079
🇮🇩 Индонезија4.53%699
🇮🇳 Индија3.61%557
🇧🇬 Бугарија3.02%465
🇺🇸 Соединети Држави2.80%432
🇺🇦 Украина2.70%416

Во кои години се проверуваше датумот на козметиката Oriflame?

годинаРазликаБрој на употреби
2024+10.85%~6960
2023+15.42%6279
2022-5440

Колку време козметиката е свежа?

Рок на употреба на козметиката зависи од периодот по отворањето и датумот на производство.

Период по отворањето (PAO)Период по отворањето (PAO). Некои козметички производи треба да се користат во одреден временски период по отворањето поради оксидација и микробиолошки фактори. Нивната амбалажа има цртеж на отворена тегла, во неа има број кој го претставува бројот на месеци. Во овој пример, употребата е 6 месеци по отворањето.

Датум на производство. Неискористената козметика исто така ја губи свежината и станува сува. Според законите на ЕУ, производителот треба да го стави рокот на употреба само на козметиката чиј рок на траење е помал од 30 месеци. Најчестите периоди на соодветност за употреба од датумот на производство:

Парфеми со алкохол- околу 5 години
Козметика за нега на кожа- минимум 3 години
Козметика за шминка- од 3 години (маскара) до повеќе од 5 години (пудри)

Рок на траење може да варира во зависност од производителот.