Проверете го датумот на производство на парфеми и козметика

CheckFresh.com го чита датумот на производство од кодот на серијата.
Изберете бренд за да ги видите упатствата како да го пронајдете кодот за серија.

Декодер за сериски кодови d'icilà, проверете го датумот на производство на козметика

Како да го најдам серискиот код за козметика или парфеми d'icilà?

Козметика произведена или дистрибуирана од Shiseido Company, Limited:

Сериски код на Shiseido Company, Limited

7229MM - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

768614139652 10022 75008 13965 12M - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Сериски код на Shiseido Company, Limited

9322MM - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

10022 10202 24M 768614102021 - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Сериски код на Shiseido Company, Limited

0034HM - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

3423473004851 30048500 - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Кој најчесто го проверува датумот на d'icilà козметиката?

ЗемјаСподелетеБрој на употреби
🇺🇸 Соединети Држави21.88%7
🇵🇰 Пакистан12.50%4
🇯🇵 Јапонија9.38%3
🇨🇴 Колумбија9.38%3
🇹🇼 Тајван6.25%2
🇵🇱 Полска6.25%2
🇰🇷 Јужна Кореа6.25%2
🇻🇳 Виетнам3.13%1
🇹🇭 Тајланд3.13%1
🇸🇦 Саудиска Арабија3.13%1

Во кои години се проверуваше датумот на козметиката d'icilà?

годинаРазликаБрој на употреби
2024+36.36%~30
2023+340.00%22
2022-5

Колку време козметиката е свежа?

Рок на употреба на козметиката зависи од периодот по отворањето и датумот на производство.

Период по отворањето (PAO)Период по отворањето (PAO). Некои козметички производи треба да се користат во одреден временски период по отворањето поради оксидација и микробиолошки фактори. Нивната амбалажа има цртеж на отворена тегла, во неа има број кој го претставува бројот на месеци. Во овој пример, употребата е 6 месеци по отворањето.

Датум на производство. Неискористената козметика исто така ја губи свежината и станува сува. Според законите на ЕУ, производителот треба да го стави рокот на употреба само на козметиката чиј рок на траење е помал од 30 месеци. Најчестите периоди на соодветност за употреба од датумот на производство:

Парфеми со алкохол- околу 5 години
Козметика за нега на кожа- минимум 3 години
Козметика за шминка- од 3 години (маскара) до повеќе од 5 години (пудри)

Рок на траење може да варира во зависност од производителот.