Проверете го датумот на производство на парфеми и козметика

CheckFresh.com го чита датумот на производство од кодот на серијата.
Изберете бренд за да ги видите упатствата како да го пронајдете кодот за серија.

Декодер за сериски кодови Melvita, проверете го датумот на производство на козметика

Како да го најдам серискиот код за козметика или парфеми Melvita?

Cosmetics produced or distributed by L'Occitane:

L'Occitane bath codes

7 digit batch codes (eg 3903172), usually are printed or stamped on the bottom of the packaging.

Кој најчесто го проверува датумот на Melvita козметиката?

ЗемјаСподелетеБрој на употреби
🇭🇰 Хонг Конг38.40%748
🇯🇵 Јапонија19.30%376
🇲🇾 Малезија10.11%197
🇮🇹 Италија8.83%172
🇨🇭 Швајцарија6.21%121
🇻🇳 Виетнам4.00%78
🇫🇷 Франција1.69%33
🇹🇼 Тајван1.64%32
🇲🇴 Макао1.28%25
🇬🇧 Обединето Кралство1.23%24

Во кои години се проверуваше датумот на козметиката Melvita?

годинаРазликаБрој на употреби
2022+8,589.66%~5040
2021-58

Колку време козметиката е свежа?

Рок на употреба на козметиката зависи од периодот по отворањето и датумот на производство.

Период по отворањето (PAO)Период по отворањето (PAO). Некои козметички производи треба да се користат во одреден временски период по отворањето поради оксидација и микробиолошки фактори. Нивната амбалажа има цртеж на отворена тегла, во неа има број кој го претставува бројот на месеци. Во овој пример, употребата е 6 месеци по отворањето.

Датум на производство. Неискористената козметика исто така ја губи свежината и станува сува. Според законите на ЕУ, производителот треба да го стави рокот на употреба само на козметиката чиј рок на траење е помал од 30 месеци. Најчестите периоди на соодветност за употреба од датумот на производство:

Парфеми со алкохол- околу 5 години
Козметика за нега на кожа- минимум 3 години
Козметика за шминка- од 3 години (маскара) до повеќе од 5 години (пудри)

Рок на траење може да варира во зависност од производителот.