Проверете го датумот на производство на парфеми и козметика

CheckFresh.com го чита датумот на производство од кодот на серијата.
Изберете бренд за да ги видите упатствата како да го пронајдете кодот за серија.

Декодер за сериски кодови Flormar, проверете го датумот на производство на козметика

Како да го најдам серискиот код за козметика или парфеми Flormar?

Козметика произведена или дистрибуирана од Kosan Kozmetİk Pazarlama Ve Tİcaret A.Ş.:

Сериски код на Kosan Kozmetİk Pazarlama Ve Tİcaret A.Ş.

KF00090 - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

PT06 8690604206766 685.13 - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Кој најчесто го проверува датумот на Flormar козметиката?

ЗемјаСподелетеБрој на употреби
🇮🇷 Иран30.94%2828
🇹🇷 Турција21.20%1938
🇪🇬 Египет4.17%381
🇺🇸 Соединети Држави3.79%346
🇺🇦 Украина3.48%318
🇵🇭 Филипини3.41%312
🇩🇪 Германија3.06%280
🇧🇬 Бугарија2.07%189
🇧🇩 Бангладеш1.50%137
🇵🇰 Пакистан1.07%98

Во кои години се проверуваше датумот на козметиката Flormar?

годинаРазликаБрој на употреби
2024+52.17%~5510
2023+49.20%3621
2022-2427

Колку време козметиката е свежа?

Рок на употреба на козметиката зависи од периодот по отворањето и датумот на производство.

Период по отворањето (PAO)Период по отворањето (PAO). Некои козметички производи треба да се користат во одреден временски период по отворањето поради оксидација и микробиолошки фактори. Нивната амбалажа има цртеж на отворена тегла, во неа има број кој го претставува бројот на месеци. Во овој пример, употребата е 6 месеци по отворањето.

Датум на производство. Неискористената козметика исто така ја губи свежината и станува сува. Според законите на ЕУ, производителот треба да го стави рокот на употреба само на козметиката чиј рок на траење е помал од 30 месеци. Најчестите периоди на соодветност за употреба од датумот на производство:

Парфеми со алкохол- околу 5 години
Козметика за нега на кожа- минимум 3 години
Козметика за шминка- од 3 години (маскара) до повеќе од 5 години (пудри)

Рок на траење може да варира во зависност од производителот.