Проверете го датумот на производство на парфеми и козметика

CheckFresh.com го чита датумот на производство од кодот на серијата.
Изберете бренд за да ги видите упатствата како да го пронајдете кодот за серија.

Декодер за сериски кодови Erno Laszlo, проверете го датумот на производство на козметика

Како да го најдам серискиот код за козметика или парфеми Erno Laszlo?

Козметика произведена или дистрибуирана од Erno Laszlo, Inc.:

Сериски код на Erno Laszlo, Inc.

05F8H8A - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

NO.2830900 614969230905 12M - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Кој најчесто го проверува датумот на Erno Laszlo козметиката?

ЗемјаСподелетеБрој на употреби
🇺🇸 Соединети Држави40.87%4597
🇨🇳 Кина27.66%3111
🇭🇰 Хонг Конг13.97%1572
🇨🇦 Канада5.70%641
🇲🇴 Макао2.88%324
🇬🇧 Обединето Кралство2.05%231
🇹🇼 Тајван1.40%157
🇦🇺 Австралија1.11%125
🇸🇬 Сингапур0.54%61
🇲🇾 Малезија0.54%61

Во кои години се проверуваше датумот на козметиката Erno Laszlo?

годинаРазликаБрој на употреби
2023-12.54%~6010
2022-6872

Колку време козметиката е свежа?

Рок на употреба на козметиката зависи од периодот по отворањето и датумот на производство.

Период по отворањето (PAO)Период по отворањето (PAO). Некои козметички производи треба да се користат во одреден временски период по отворањето поради оксидација и микробиолошки фактори. Нивната амбалажа има цртеж на отворена тегла, во неа има број кој го претставува бројот на месеци. Во овој пример, употребата е 6 месеци по отворањето.

Датум на производство. Неискористената козметика исто така ја губи свежината и станува сува. Според законите на ЕУ, производителот треба да го стави рокот на употреба само на козметиката чиј рок на траење е помал од 30 месеци. Најчестите периоди на соодветност за употреба од датумот на производство:

Парфеми со алкохол- околу 5 години
Козметика за нега на кожа- минимум 3 години
Козметика за шминка- од 3 години (маскара) до повеќе од 5 години (пудри)

Рок на траење може да варира во зависност од производителот.