Проверете го датумот на производство на парфеми и козметика

CheckFresh.com го чита датумот на производство од кодот на серијата.
Изберете бренд за да ги видите упатствата како да го пронајдете кодот за серија.

Декодер за сериски кодови Yardley, проверете го датумот на производство на козметика

Како да го најдам серискиот код за козметика или парфеми Yardley?

Козметика произведена или дистрибуирана од Wipro Yardley FZE:

Како изгледаат сериските кодови? Видете примери

Сериски код на Euroitalia SRL

2023410 - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

520032 69% 36M 8011003804566 20900 - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Сериски код на CHANEL SAS

6901 - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

3145891263107 126.310 92200 W1J 6DG - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.


ℹ️ Ова е општа помош - можете да ја подобрите со испраќање фотографија од сериските кодови на тој производител на support@checkfresh.com.

Кој најчесто го проверува датумот на Yardley козметиката?

ЗемјаСподелетеБрој на употреби
🇺🇸 Соединети Држави20.60%2013
🇬🇧 Обединето Кралство10.78%1053
🇮🇳 Индија7.41%724
🇧🇩 Бангладеш6.54%639
🇵🇱 Полска4.66%455
🇿🇦 Јужна Африка4.34%424
🇺🇦 Украина4.10%401
🇵🇰 Пакистан3.94%385
🇱🇰 Шри Ланка3.22%315
🇸🇬 Сингапур2.89%282

Во кои години се проверуваше датумот на козметиката Yardley?

годинаРазликаБрој на употреби
2024-6.04%~2550
2023+61.45%2714
2022+133.80%1681
2021-12.64%719
2020-823

Колку време козметиката е свежа?

Рок на употреба на козметиката зависи од периодот по отворањето и датумот на производство.

Период по отворањето (PAO)Период по отворањето (PAO). Некои козметички производи треба да се користат во одреден временски период по отворањето поради оксидација и микробиолошки фактори. Нивната амбалажа има цртеж на отворена тегла, во неа има број кој го претставува бројот на месеци. Во овој пример, употребата е 6 месеци по отворањето.

Датум на производство. Неискористената козметика исто така ја губи свежината и станува сува. Според законите на ЕУ, производителот треба да го стави рокот на употреба само на козметиката чиј рок на траење е помал од 30 месеци. Најчестите периоди на соодветност за употреба од датумот на производство:

Парфеми со алкохол- околу 5 години
Козметика за нега на кожа- минимум 3 години
Козметика за шминка- од 3 години (маскара) до повеќе од 5 години (пудри)

Рок на траење може да варира во зависност од производителот.