Проверете го датумот на производство на парфеми и козметика

CheckFresh.com го чита датумот на производство од кодот на серијата.
Изберете бренд за да ги видите упатствата како да го пронајдете кодот за серија.

Декодер за сериски кодови Vince Camuto, проверете го датумот на производство на козметика

Како да го најдам серискиот код за козметика или парфеми Vince Camuto?

Козметика произведена или дистрибуирана од Parlux Ltd.:

Сериски код на Parlux Ltd.

16327ra - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

608940542309 - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Сериски код на Parlux Ltd.

18073cV - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

608940567975 196.7763.76 - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Кој најчесто го проверува датумот на Vince Camuto козметиката?

ЗемјаСподелетеБрој на употреби
🇺🇸 Соединети Држави49.94%427
🇷🇺 Русија18.36%157
🇦🇪 Обединети Арапски Емирати4.68%40
🇲🇽 Мексико4.21%36
🇹🇼 Тајван3.63%31
🇫🇷 Франција1.64%14
🇵🇰 Пакистан1.29%11
🇺🇦 Украина1.17%10
🇨🇳 Кина1.05%9
🇵🇱 Полска0.94%8

Во кои години се проверуваше датумот на козметиката Vince Camuto?

годинаРазликаБрој на употреби
2022-~855

Колку време козметиката е свежа?

Рок на употреба на козметиката зависи од периодот по отворањето и датумот на производство.

Период по отворањето (PAO)Период по отворањето (PAO). Некои козметички производи треба да се користат во одреден временски период по отворањето поради оксидација и микробиолошки фактори. Нивната амбалажа има цртеж на отворена тегла, во неа има број кој го претставува бројот на месеци. Во овој пример, употребата е 6 месеци по отворањето.

Датум на производство. Неискористената козметика исто така ја губи свежината и станува сува. Според законите на ЕУ, производителот треба да го стави рокот на употреба само на козметиката чиј рок на траење е помал од 30 месеци. Најчестите периоди на соодветност за употреба од датумот на производство:

Парфеми со алкохол- околу 5 години
Козметика за нега на кожа- минимум 3 години
Козметика за шминка- од 3 години (маскара) до повеќе од 5 години (пудри)

Рок на траење може да варира во зависност од производителот.