Проверете го датумот на производство на парфеми и козметика

CheckFresh.com го чита датумот на производство од кодот на серијата.
Изберете бренд за да ги видите упатствата како да го пронајдете кодот за серија.

Декодер за сериски кодови Kate Spade, проверете го датумот на производство на козметика

Како да го најдам серискиот код за козметика или парфеми Kate Spade?

Козметика произведена или дистрибуирана од Interparfums, Inc.:

Сериски код на Interparfums, Inc.

08J38J169 - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

75008 CH015A03 78%VOL 3386460109383 - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Кој најчесто го проверува датумот на Kate Spade козметиката?

ЗемјаСподелетеБрој на употреби
🇺🇸 Соединети Држави31.06%923
🇲🇾 Малезија11.14%331
🇷🇺 Русија8.38%249
🇵🇭 Филипини6.97%207
🇮🇩 Индонезија5.65%168
🇹🇭 Тајланд3.70%110
🇸🇬 Сингапур3.63%108
🇨🇦 Канада2.83%84
🇬🇧 Обединето Кралство2.19%65
🇦🇺 Австралија2.02%60

Во кои години се проверуваше датумот на козметиката Kate Spade?

годинаРазликаБрој на употреби
2023+78.54%~1980
2022-1109

Колку време козметиката е свежа?

Рок на употреба на козметиката зависи од периодот по отворањето и датумот на производство.

Период по отворањето (PAO)Период по отворањето (PAO). Некои козметички производи треба да се користат во одреден временски период по отворањето поради оксидација и микробиолошки фактори. Нивната амбалажа има цртеж на отворена тегла, во неа има број кој го претставува бројот на месеци. Во овој пример, употребата е 6 месеци по отворањето.

Датум на производство. Неискористената козметика исто така ја губи свежината и станува сува. Според законите на ЕУ, производителот треба да го стави рокот на употреба само на козметиката чиј рок на траење е помал од 30 месеци. Најчестите периоди на соодветност за употреба од датумот на производство:

Парфеми со алкохол- околу 5 години
Козметика за нега на кожа- минимум 3 години
Козметика за шминка- од 3 години (маскара) до повеќе од 5 години (пудри)

Рок на траење може да варира во зависност од производителот.