Проверете го датумот на производство на парфеми и козметика

CheckFresh.com го чита датумот на производство од кодот на серијата.
Изберете бренд за да ги видите упатствата како да го пронајдете кодот за серија.

Декодер за сериски кодови Geparlys, проверете го датумот на производство на козметика

Како да го најдам серискиот код за козметика или парфеми Geparlys?

Козметика произведена или дистрибуирана од Geparlys S.A.S.:

Сериски код на Geparlys

M1311 C1451 - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

422 75008 80%VOL - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Кој најчесто го проверува датумот на Geparlys козметиката?

ЗемјаСподелетеБрој на употреби
🇮🇩 Индонезија32.89%174
🇺🇸 Соединети Држави11.53%61
🇷🇺 Русија7.18%38
🇮🇷 Иран5.29%28
🇸🇦 Саудиска Арабија4.91%26
🇲🇦 Мароко4.73%25
🇪🇬 Египет3.78%20
🇮🇶 Ирак3.59%19
🇲🇾 Малезија3.40%18
🇩🇿 Алжир3.21%17

Во кои години се проверуваше датумот на козметиката Geparlys?

годинаРазликаБрој на употреби
2022+1,807.69%~1240
2021-65

Колку време козметиката е свежа?

Рок на употреба на козметиката зависи од периодот по отворањето и датумот на производство.

Период по отворањето (PAO)Период по отворањето (PAO). Некои козметички производи треба да се користат во одреден временски период по отворањето поради оксидација и микробиолошки фактори. Нивната амбалажа има цртеж на отворена тегла, во неа има број кој го претставува бројот на месеци. Во овој пример, употребата е 6 месеци по отворањето.

Датум на производство. Неискористената козметика исто така ја губи свежината и станува сува. Според законите на ЕУ, производителот треба да го стави рокот на употреба само на козметиката чиј рок на траење е помал од 30 месеци. Најчестите периоди на соодветност за употреба од датумот на производство:

Парфеми со алкохол- околу 5 години
Козметика за нега на кожа- минимум 3 години
Козметика за шминка- од 3 години (маскара) до повеќе од 5 години (пудри)

Рок на траење може да варира во зависност од производителот.