Проверете го датумот на производство на парфеми и козметика

CheckFresh.com го чита датумот на производство од кодот на серијата.
Изберете бренд за да ги видите упатствата како да го пронајдете кодот за серија.

Декодер за сериски кодови Féerie Céleste, проверете го датумот на производство на козметика

Како да го најдам серискиот код за козметика или парфеми Féerie Céleste?

Козметика произведена или дистрибуирана од Pixie Cosmetics sp. z o.o.:

Сериски код на Pixie Cosmetics sp. z o.o.

4194 - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

5902425302231 - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Кој најчесто го проверува датумот на Féerie Céleste козметиката?

ЗемјаСподелетеБрој на употреби
🇵🇱 Полска50.00%13
🇻🇳 Виетнам7.69%2
🇹🇷 Турција7.69%2
🇷🇴 Романија7.69%2
🇮🇳 Индија7.69%2
🇸🇪 Шведска3.85%1
🇷🇺 Русија3.85%1
🇵🇭 Филипини3.85%1
🇳🇱 Холандија3.85%1
🇧🇬 Бугарија3.85%1

Во кои години се проверуваше датумот на козметиката Féerie Céleste?

годинаРазликаБрој на употреби
2023-12.50%~21
2022-24

Колку време козметиката е свежа?

Рок на употреба на козметиката зависи од периодот по отворањето и датумот на производство.

Период по отворањето (PAO)Период по отворањето (PAO). Некои козметички производи треба да се користат во одреден временски период по отворањето поради оксидација и микробиолошки фактори. Нивната амбалажа има цртеж на отворена тегла, во неа има број кој го претставува бројот на месеци. Во овој пример, употребата е 6 месеци по отворањето.

Датум на производство. Неискористената козметика исто така ја губи свежината и станува сува. Според законите на ЕУ, производителот треба да го стави рокот на употреба само на козметиката чиј рок на траење е помал од 30 месеци. Најчестите периоди на соодветност за употреба од датумот на производство:

Парфеми со алкохол- околу 5 години
Козметика за нега на кожа- минимум 3 години
Козметика за шминка- од 3 години (маскара) до повеќе од 5 години (пудри)

Рок на траење може да варира во зависност од производителот.