Проверете го датумот на производство на парфеми и козметика

CheckFresh.com го чита датумот на производство од кодот на серијата.
Изберете бренд за да ги видите упатствата како да го пронајдете кодот за серија.

Декодер за сериски кодови Fair & Lovely, проверете го датумот на производство на козметика

Како да го најдам серискиот код за козметика или парфеми Fair & Lovely?

Козметика произведена или дистрибуирана од Unilever PLC:

Сериски код на Unilever PLC

12661 - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

Кој најчесто го проверува датумот на Fair & Lovely козметиката?

ЗемјаСподелетеБрој на употреби
🇵🇰 Пакистан41.24%179
🇧🇩 Бангладеш14.75%64
🇮🇳 Индија13.59%59
🇮🇷 Иран3.23%14
🇵🇱 Полска3.00%13
🇮🇩 Индонезија2.53%11
🇩🇿 Алжир2.30%10
🇦🇪 Обединети Арапски Емирати1.84%8
🇲🇲 Мјанмар1.61%7
🇹🇷 Турција1.38%6

Во кои години се проверуваше датумот на козметиката Fair & Lovely?

годинаРазликаБрој на употреби
2023+329.03%~1330
2022-310

Колку време козметиката е свежа?

Рок на употреба на козметиката зависи од периодот по отворањето и датумот на производство.

Период по отворањето (PAO)Период по отворањето (PAO). Некои козметички производи треба да се користат во одреден временски период по отворањето поради оксидација и микробиолошки фактори. Нивната амбалажа има цртеж на отворена тегла, во неа има број кој го претставува бројот на месеци. Во овој пример, употребата е 6 месеци по отворањето.

Датум на производство. Неискористената козметика исто така ја губи свежината и станува сува. Според законите на ЕУ, производителот треба да го стави рокот на употреба само на козметиката чиј рок на траење е помал од 30 месеци. Најчестите периоди на соодветност за употреба од датумот на производство:

Парфеми со алкохол- околу 5 години
Козметика за нега на кожа- минимум 3 години
Козметика за шминка- од 3 години (маскара) до повеќе од 5 години (пудри)

Рок на траење може да варира во зависност од производителот.