Проверете го датумот на производство на парфеми и козметика

CheckFresh.com го чита датумот на производство од кодот на серијата.
Изберете бренд за да ги видите упатствата како да го пронајдете кодот за серија.

Декодер за сериски кодови Cartier, проверете го датумот на производство на козметика

Како да го најдам серискиот код за козметика или парфеми Cartier?

Козметика произведена или дистрибуирана од Cartier Parfums SAS:

Сериски код на Cartier Parfums SAS

4AAB - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

3432240008718 Ref.:fk417035 10022 18M - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Сериски код на Cartier Parfums SAS

4GAB - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

75008 10022 18M - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Кој најчесто го проверува датумот на Cartier козметиката?

ЗемјаСподелетеБрој на употреби
🇺🇸 Соединети Држави13.60%17866
🇷🇺 Русија7.34%9639
🇵🇱 Полска5.83%7664
🇧🇷 Бразил4.35%5718
🇸🇦 Саудиска Арабија4.17%5480
🇷🇴 Романија3.41%4475
🇺🇦 Украина3.31%4347
🇲🇽 Мексико2.88%3787
🇪🇸 Шпанија2.63%3457
🇬🇧 Обединето Кралство2.60%3413

Во кои години се проверуваше датумот на козметиката Cartier?

годинаРазликаБрој на употреби
2024+8.82%~27500
2023+18.36%25272
2022+16.12%21351
2021+7.94%18387
2020-17034

Колку време козметиката е свежа?

Рок на употреба на козметиката зависи од периодот по отворањето и датумот на производство.

Период по отворањето (PAO)Период по отворањето (PAO). Некои козметички производи треба да се користат во одреден временски период по отворањето поради оксидација и микробиолошки фактори. Нивната амбалажа има цртеж на отворена тегла, во неа има број кој го претставува бројот на месеци. Во овој пример, употребата е 6 месеци по отворањето.

Датум на производство. Неискористената козметика исто така ја губи свежината и станува сува. Според законите на ЕУ, производителот треба да го стави рокот на употреба само на козметиката чиј рок на траење е помал од 30 месеци. Најчестите периоди на соодветност за употреба од датумот на производство:

Парфеми со алкохол- околу 5 години
Козметика за нега на кожа- минимум 3 години
Козметика за шминка- од 3 години (маскара) до повеќе од 5 години (пудри)

Рок на траење може да варира во зависност од производителот.