Проверете го датумот на производство на парфеми и козметика

CheckFresh.com го чита датумот на производство од кодот на серијата.
Изберете бренд за да ги видите упатствата како да го пронајдете кодот за серија.

Декодер за сериски кодови Agent Provocateur, проверете го датумот на производство на козметика

Како да го најдам серискиот код за козметика или парфеми Agent Provocateur?

Козметика произведена или дистрибуирана од Interparfums, Inc.:

Сериски код на Interparfums, Inc.

08J38J169 - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

75008 CH015A03 78%VOL 3386460109383 - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Кој најчесто го проверува датумот на Agent Provocateur козметиката?

ЗемјаСподелетеБрој на употреби
🇷🇺 Русија33.37%6752
🇺🇦 Украина18.16%3674
🇹🇷 Турција6.81%1378
🇺🇸 Соединети Држави4.69%949
🇬🇧 Обединето Кралство4.47%904
🇵🇱 Полска2.92%591
🇷🇴 Романија2.71%548
🇧🇾 Белорусија2.48%501
🇩🇪 Германија2.03%411
🇨🇿 Чешка република1.51%306

Во кои години се проверуваше датумот на козметиката Agent Provocateur?

годинаРазликаБрој на употреби
2024-7.32%~2760
2023+32.36%2978
2022-17.88%2250
2021+3.47%2740
2020-2648

Колку време козметиката е свежа?

Рок на употреба на козметиката зависи од периодот по отворањето и датумот на производство.

Период по отворањето (PAO)Период по отворањето (PAO). Некои козметички производи треба да се користат во одреден временски период по отворањето поради оксидација и микробиолошки фактори. Нивната амбалажа има цртеж на отворена тегла, во неа има број кој го претставува бројот на месеци. Во овој пример, употребата е 6 месеци по отворањето.

Датум на производство. Неискористената козметика исто така ја губи свежината и станува сува. Според законите на ЕУ, производителот треба да го стави рокот на употреба само на козметиката чиј рок на траење е помал од 30 месеци. Најчестите периоди на соодветност за употреба од датумот на производство:

Парфеми со алкохол- околу 5 години
Козметика за нега на кожа- минимум 3 години
Козметика за шминка- од 3 години (маскара) до повеќе од 5 години (пудри)

Рок на траење може да варира во зависност од производителот.