Kontrolloni datën e prodhimit të parfumeve dhe kozmetikës

CheckFresh.com lexon datën e prodhimit nga kodi i grupit.
Zgjidhni një markë për të parë udhëzimet se si të gjeni kodin e grupit.

Dekoderi i kodit të grupit Soft Color, kontrolloni datën e prodhimit të kozmetikës

Si mund ta gjej kodin e grupit të kozmetikës ose parfumeve Soft Color?

Kozmetikë të prodhuara ose të shpërndara nga Coty Inc.:

Kodi i grupit Coty Inc.

0275 - Ky është kodi i saktë i lotit. Gjeni kodin në paketë që duket kështu.

75002 TN25 4AQ 36M 3614226905185 - Ky nuk është shumë kod. Mos fut vlera që duken kështu.

Kodi i grupit Coty Inc.

8106 - Ky është kodi i saktë i lotit. Gjeni kodin në paketë që duket kështu.

3614226702982 36M - Ky nuk është shumë kod. Mos fut vlera që duken kështu.

Kodi i grupit Coty Inc.

E7 1477304661 - Ky është kodi i saktë i lotit. Gjeni kodin në paketë që duket kështu.

3414202000572 36M - Ky nuk është shumë kod. Mos fut vlera që duken kështu.

Kodi i grupit Coty Inc.

1036 - Ky është kodi i saktë i lotit. Gjeni kodin në paketë që duket kështu.

AB46733749 3614229823882 - Ky nuk është shumë kod. Mos fut vlera që duken kështu.

Sa kohë kozmetika është e freskët?

Jetëgjatësia e kozmetikës varet nga periudha pas hapjes dhe data e prodhimit.

Periudha pas hapjes (PAO)Periudha pas hapjes (PAO). Disa produkte kozmetike duhet të përdoren brenda një periudhe të caktuar kohore pas hapjes për shkak të oksidimit dhe faktorëve mikrobiologjikë. Paketimi i tyre ka një vizatim të një kavanozi të hapur, brenda tij ka një numër që përfaqëson numrin e muajve. Në këtë shembull, është 6 muaj përdorimi pas hapjes.

Data e prodhimit. Kozmetikët e papërdorur gjithashtu humbasin freskinë e tyre dhe bëhen të thata. Sipas ligjit të BE-së, prodhuesi duhet të vendosë datën e skadencës vetëm në kozmetikë, jetëgjatësia e të cilave është më pak se 30 muaj. Periudhat më të zakonshme të përshtatshmërisë për përdorim nga data e prodhimit:

Parfume me alkool- rreth 5 vjet
Kozmetikë për kujdesin e lëkurës- minimalisht 3 vjet
Kozmetikë kozmetike- nga 3 vjet (bojë për vetulla) deri në më shumë se 5 vjet (pudra)

Afati i ruajtjes mund të ndryshojë në varësi të prodhuesit.