Проверете го датумот на производство на парфеми и козметика

CheckFresh.com го чита датумот на производство од кодот на серијата.
Изберете бренд за да ги видите упатствата како да го пронајдете кодот за серија.

Декодер за сериски кодови Route 66, проверете го датумот на производство на козметика

Како да го најдам серискиот код за козметика или парфеми Route 66?

Козметика произведена или дистрибуирана од Mäurer + Wirtz GmbH & Co. KG:

Сериски код на Mäurer + Wirtz GmbH & Co. KG

2378 - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

4011700919024 36M - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Сериски код на Mäurer + Wirtz GmbH & Co. KG

3499 - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

4011700740048 36M - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Кој најчесто го проверува датумот на Route 66 козметиката?

ЗемјаСподелетеБрој на употреби
🇯🇵 Јапонија20.54%38
🇵🇱 Полска15.68%29
🇩🇪 Германија11.89%22
🇺🇸 Соединети Држави5.95%11
🇨🇿 Чешка република5.41%10
🇸🇮 Словенија4.32%8
🇭🇷 Хрватска3.78%7
🇮🇪 Ирска3.24%6
🇭🇺 Унгарија2.70%5
🇦🇹 Австрија2.70%5

Во кои години се проверуваше датумот на козметиката Route 66?

годинаРазликаБрој на употреби
2024+30.00%~117
2023+200.00%90
2022-30

Колку време козметиката е свежа?

Рок на употреба на козметиката зависи од периодот по отворањето и датумот на производство.

Период по отворањето (PAO)Период по отворањето (PAO). Некои козметички производи треба да се користат во одреден временски период по отворањето поради оксидација и микробиолошки фактори. Нивната амбалажа има цртеж на отворена тегла, во неа има број кој го претставува бројот на месеци. Во овој пример, употребата е 6 месеци по отворањето.

Датум на производство. Неискористената козметика исто така ја губи свежината и станува сува. Според законите на ЕУ, производителот треба да го стави рокот на употреба само на козметиката чиј рок на траење е помал од 30 месеци. Најчестите периоди на соодветност за употреба од датумот на производство:

Парфеми со алкохол- околу 5 години
Козметика за нега на кожа- минимум 3 години
Козметика за шминка- од 3 години (маскара) до повеќе од 5 години (пудри)

Рок на траење може да варира во зависност од производителот.