Проверете го датумот на производство на парфеми и козметика

CheckFresh.com го чита датумот на производство од кодот на серијата.
Изберете бренд за да ги видите упатствата како да го пронајдете кодот за серија.

За жал, кодовите на брендовите Maison Tahité сè уште не се поддржани.

Иако датумите на производство на овој бренд не се читаат, ве молиме внесете го бројот на серијата. Оваа информација може да ни овозможи да прикажуваме датуми на производство во иднина.

Како изгледаат сериските кодови? Видете примери

Сериски код на Euroitalia SRL

2023410 - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

520032 69% 36M 8011003804566 20900 - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Сериски код на CHANEL SAS

6901 - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

3145891263107 126.310 92200 W1J 6DG - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Кој најчесто го проверува датумот на Maison Tahité козметиката?

ЗемјаСподелетеБрој на употреби
🇷🇺 Русија15.38%8
🇩🇿 Алжир15.38%8
🇳🇱 Холандија13.46%7
🇺🇸 Соединети Држави9.62%5
🇺🇦 Украина9.62%5
🇦🇹 Австрија9.62%5
🇪🇸 Шпанија5.77%3
🇩🇪 Германија5.77%3
🇻🇳 Виетнам3.85%2
🇰🇼 Кувајт3.85%2

Во кои години се проверуваше датумот на козметиката Maison Tahité?

годинаРазликаБрој на употреби
2024-~52

Колку време козметиката е свежа?

Рок на употреба на козметиката зависи од периодот по отворањето и датумот на производство.

Период по отворањето (PAO)Период по отворањето (PAO). Некои козметички производи треба да се користат во одреден временски период по отворањето поради оксидација и микробиолошки фактори. Нивната амбалажа има цртеж на отворена тегла, во неа има број кој го претставува бројот на месеци. Во овој пример, употребата е 6 месеци по отворањето.

Датум на производство. Неискористената козметика исто така ја губи свежината и станува сува. Според законите на ЕУ, производителот треба да го стави рокот на употреба само на козметиката чиј рок на траење е помал од 30 месеци. Најчестите периоди на соодветност за употреба од датумот на производство:

Парфеми со алкохол- околу 5 години
Козметика за нега на кожа- минимум 3 години
Козметика за шминка- од 3 години (маскара) до повеќе од 5 години (пудри)

Рок на траење може да варира во зависност од производителот.