Проверете го датумот на производство на парфеми и козметика

CheckFresh.com го чита датумот на производство од кодот на серијата.
Изберете бренд за да ги видите упатствата како да го пронајдете кодот за серија.

За жал, кодовите на брендовите 111Skin сè уште не се поддржани.

Иако датумите на производство на овој бренд не се читаат, ве молиме внесете го бројот на серијата. Оваа информација може да ни овозможи да прикажуваме датуми на производство во иднина.

Како изгледаат сериските кодови? Видете примери

Сериски код на Euroitalia SRL

2023410 - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

520032 69% 36M 8011003804566 20900 - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Сериски код на CHANEL SAS

6901 - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

3145891263107 126.310 92200 W1J 6DG - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Кој најчесто го проверува датумот на 111Skin козметиката?

ЗемјаСподелетеБрој на употреби
🇺🇸 Соединети Држави29.07%1358
🇹🇭 Тајланд16.55%773
🇬🇧 Обединето Кралство7.96%372
🇷🇺 Русија6.44%301
🇹🇼 Тајван4.28%200
🇨🇦 Канада3.83%179
🇭🇰 Хонг Конг3.45%161
🇺🇦 Украина3.04%142
🇨🇳 Кина2.87%134
🇩🇪 Германија2.63%123

Во кои години се проверуваше датумот на козметиката 111Skin?

годинаРазликаБрој на употреби
2023+98.33%~3790
2022-1911

Колку време козметиката е свежа?

Рок на употреба на козметиката зависи од периодот по отворањето и датумот на производство.

Период по отворањето (PAO)Период по отворањето (PAO). Некои козметички производи треба да се користат во одреден временски период по отворањето поради оксидација и микробиолошки фактори. Нивната амбалажа има цртеж на отворена тегла, во неа има број кој го претставува бројот на месеци. Во овој пример, употребата е 6 месеци по отворањето.

Датум на производство. Неискористената козметика исто така ја губи свежината и станува сува. Според законите на ЕУ, производителот треба да го стави рокот на употреба само на козметиката чиј рок на траење е помал од 30 месеци. Најчестите периоди на соодветност за употреба од датумот на производство:

Парфеми со алкохол- околу 5 години
Козметика за нега на кожа- минимум 3 години
Козметика за шминка- од 3 години (маскара) до повеќе од 5 години (пудри)

Рок на траење може да варира во зависност од производителот.