Проверете го датумот на производство на парфеми и козметика

CheckFresh.com го чита датумот на производство од кодот на серијата.
Изберете бренд за да ги видите упатствата како да го пронајдете кодот за серија.

Декодер за сериски кодови Naj Oleari, проверете го датумот на производство на козметика

Како да го најдам серискиот код за козметика или парфеми Naj Oleari?

Козметика произведена или дистрибуирана од Euroitalia SRL:

Сериски код на Euroitalia SRL

2023410 - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

520032 69% 36M 8011003804566 20900 - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Сериски код на Euroitalia SRL

OW2113 - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

740108 C105966 36M 8011003861903 - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Сериски код на Euroitalia SRL

0008J - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

5C30 77.5% C0665C4 8011003852680 20900 - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Сериски код на Euroitalia SRL

2111304 - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

36M 67% E11 1HT - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Кој најчесто го проверува датумот на Naj Oleari козметиката?

ЗемјаСподелетеБрој на употреби
🇷🇺 Русија17.62%148
🇭🇷 Хрватска17.38%146
🇷🇸 Србија14.52%122
🇺🇦 Украина5.48%46
🇧🇾 Белорусија5.48%46
🇮🇹 Италија4.88%41
🇷🇴 Романија3.69%31
🇬🇧 Обединето Кралство3.10%26
🇹🇷 Турција2.74%23
🇨🇿 Чешка република2.62%22

Во кои години се проверуваше датумот на козметиката Naj Oleari?

годинаРазликаБрој на употреби
2024-1.15%~428
2023+154.71%433
2022-170

Колку време козметиката е свежа?

Рок на употреба на козметиката зависи од периодот по отворањето и датумот на производство.

Период по отворањето (PAO)Период по отворањето (PAO). Некои козметички производи треба да се користат во одреден временски период по отворањето поради оксидација и микробиолошки фактори. Нивната амбалажа има цртеж на отворена тегла, во неа има број кој го претставува бројот на месеци. Во овој пример, употребата е 6 месеци по отворањето.

Датум на производство. Неискористената козметика исто така ја губи свежината и станува сува. Според законите на ЕУ, производителот треба да го стави рокот на употреба само на козметиката чиј рок на траење е помал од 30 месеци. Најчестите периоди на соодветност за употреба од датумот на производство:

Парфеми со алкохол- околу 5 години
Козметика за нега на кожа- минимум 3 години
Козметика за шминка- од 3 години (маскара) до повеќе од 5 години (пудри)

Рок на траење може да варира во зависност од производителот.