Проверете го датумот на производство на парфеми и козметика

CheckFresh.com го чита датумот на производство од кодот на серијата.
Изберете бренд за да ги видите упатствата како да го пронајдете кодот за серија.

Декодер за сериски кодови Flavia, проверете го датумот на производство на козметика

Како да го најдам серискиот код за козметика или парфеми Flavia?

Козметика произведена или дистрибуирана од Sterling Parfums Industries LLC:

Сериски код на Sterling Parfums Industries LLC

269537 - Ова е точниот код за лота. Најдете го кодот на пакетот што изгледа вака.

6085010044712 - Ова не е многу код. Не внесувајте вредности што изгледаат вака.

Кој најчесто го проверува датумот на Flavia козметиката?

ЗемјаСподелетеБрој на употреби
🇷🇸 Србија43.56%538
🇺🇦 Украина13.04%161
🇧🇦 Босна и Херцеговина5.99%74
🇷🇺 Русија4.21%52
🇭🇷 Хрватска3.48%43
🇲🇾 Малезија2.67%33
🇯🇵 Јапонија2.67%33
🇨🇱 Чиле2.35%29
🇵🇱 Полска2.11%26
🇨🇭 Швајцарија2.02%25

Во кои години се проверуваше датумот на козметиката Flavia?

годинаРазликаБрој на употреби
2024-2.38%~737
2023+948.61%755
2022-72

Колку време козметиката е свежа?

Рок на употреба на козметиката зависи од периодот по отворањето и датумот на производство.

Период по отворањето (PAO)Период по отворањето (PAO). Некои козметички производи треба да се користат во одреден временски период по отворањето поради оксидација и микробиолошки фактори. Нивната амбалажа има цртеж на отворена тегла, во неа има број кој го претставува бројот на месеци. Во овој пример, употребата е 6 месеци по отворањето.

Датум на производство. Неискористената козметика исто така ја губи свежината и станува сува. Според законите на ЕУ, производителот треба да го стави рокот на употреба само на козметиката чиј рок на траење е помал од 30 месеци. Најчестите периоди на соодветност за употреба од датумот на производство:

Парфеми со алкохол- околу 5 години
Козметика за нега на кожа- минимум 3 години
Козметика за шминка- од 3 години (маскара) до повеќе од 5 години (пудри)

Рок на траење може да варира во зависност од производителот.