Kontrolloni datën e prodhimit të parfumeve dhe kozmetikës
Marka nuk është zgjedhur

CheckFresh.com lexon datën e prodhimit nga kodi i grupit.
Zgjidhni një markë për të parë udhëzimet se si të gjeni kodin e grupit.

Si të blini kozmetikë të freskët dhe t'i mbani ato gjatë?

Para blerjeve, në parfumeri

Kozmetika thahet, oksidohet dhe i nënshtrohet faktorëve të ndryshëm biokimikë në një raft në parfumeri.

  • Mos blini kozmetikë nga dritaret e ekspozuara të ekspozuara ndaj diellit. Rrezet e diellit dëmtojnë kozmetikën. Paketimet nxehen gjë që përshpejton plakjen, kozmetika me ngjyra zbehet dhe humbet intensitetin e tyre.
  • Mos blini produkte kozmetike të vendosura afër burimit të dritës. Drita e fortë si halogjeni ngroh kozmetikën. Nëse temperatura e ruajtjes është shumë e lartë, produktet prishen shpejt. Ato mund të mos jenë të përshtatshme për përdorim edhe pse data e prodhimit është ende e freskët. Nëse jeni duke blerë në një dyqan vetëshërbimi, mund të kontrolloni temperaturën duke prekur produktin. Nëse është e ngrohtë, mund të jetë tashmë e prishur, edhe para përdorimit.
  • Mos blini kozmetikë të tërhequr. Nëse shitësi ju këshillon të blini një version më të vjetër, 'më të mirë' të kozmetikës, kontrolloni datën e prodhimit.

Pas blerjeve, në shtëpi

  • Mbani kozmetikën tuaj në një vend të freskët dhe të thatë. Nxehtësia dhe lagështia dëmtojnë kozmetikën.
  • Përdorni duar, furça dhe shpatulla të pastra. Bakteret e transferuara në paketimin e kozmetikës mund të çojnë në kalbjen e hershme kozmetike.
  • Mbani gjithmonë kontejnerët tuaj të kozmetikës të mbyllura mirë. Kozmetikët që nuk janë mbyllur apo hapur siç duhet thahen dhe oksidohen.

Kozmetikë të skaduar

  • Mos e kaloni periudhën pas hapjes. Kozmetika e vjetër mund të përmbajë mikrobe të dëmshme. Mikrobet mund të shkaktojnë acarim, skuqje, skuqje dhe infeksione.
  • E skaduar por e papërdorur. Disa prodhues informojnë se kozmetika e tyre nuk do të dëmtojë pas datës së skadencës. Megjithatë, ju rekomandojmë që të jeni të kujdesshëm. Përdorni sensin e shëndoshë, nëse kozmetika juaj ka erë të keqe ose duket në mënyrë të dyshimtë, do të ishte më mirë të mos e përdorni.
  • Parfume me alkool. Prodhuesit zakonisht rekomandojnë 30 muaj përdorim pas hapjes. Në temperaturën e dhomës, mund t'i ruani për 5 vjet pas datës së prodhimit, por mund t'i mbani më gjatë kur i ruani në një vend të freskët.